Със сблъсъци и нови арести премина протестът на екоактивистите в София срещу приетите на второ четене в парламента промени в Закона за горите.

Първаночално над 3 000 природозащитници блокираха кръстовището на "Орлов мост" в София. Протестиращи нахлуха на платното точно в 20: 00 часа. Това принуди автобусите от кварталите "Младост" и "Дружба" да обръщаха преди кръстовището.

 Природозащитниците насядаха по шосето и започнаха да скандират. Конна полиция и жандармерия се опита да ги изтласка от пътя, но се стигна до сблъсъци. Задържани са деветима екоактивисти за неподчинение на органите на реда. Те ще бъдат глобени от 500 до 100 лева.

Днешният митинг мина под мотото "Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!". Екоактивистите настояват Росен Плевнелиев да заеме публична позиция по въпроса.

Организаторите на протеста заявиха, че разчитат президентът да наложи вето на спорните текстове на закона и бяха категорични, че искат туризъм и писти, но само при ясни правила и регламент.