Гражданско недоволство срещу третия кабинет на Борисов и обвинител №1 този четвъртък има и в други градове на страната. Освен в столицата, протестни шествия се организират в този час в Русе, Велико Търново, Варна и Пловдив. 

Във Варна протестите не са спирали от 12 юли. Протестът този четвъртък е по-многолюден от предишните дни. След 19:00 ч. по улиците на морската ни столица тръгна протестно шествие.

Снимка: btvnovinite.bg

То премина през пешеходната зона, покрай сградата на окръжния съд и се насочи към бул. „Мария Луиза“. Прави впечатление, че няма полиция, която да охранява протеста , но засега демонстрацията преминава мирно.

Снимка: btvnovinite.bg

Гражданско недоволство и в  Русе. В крайдунавския град протестът блокира движението към граничния пункт на „Дунав мост“.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен за оставки във властта, хората настояха и за мерки срещу замърсяването на въздуха.

От екоинспекцията започнаха проверка на производството в дружеството, за което протестиращите твърдят, че е основен замърсител. От предприятието пък обявиха, че вече са монтирали биофилтри и не изпускат вредни емисии.

Протестното автошествие тръгна от "Парка на младежта" към "Дунав мост", където кръговото кръстовище беше затворено близо час. Оттам участниците планираха да се преместят пред завода, смятан за основен замърсител на въздуха.

Протестно шествие спря движението и в центъра на Велико Търново тази вечер. Преди да се отправят към сградата на съда, недоволните от правителството и главния прокурор аргументираха присъствието си на демонстрацията.

Десетки великотърновци се събраха пред паметника “Майка България”, за да заявят за пореден път исканията си. Протестиращите настояха за незабавни оставки, с последващи честни избори. С мирни лозунги и речи от трибуната изразиха категоричност, че действията им ще продължат, докато изкоренят корупцията в управлението на държавата. Множеството се отправи в мирно шествие и към сградата на съда, след което отново се върна на изходна позиция.

С викове "Оставка" започна и протестът на площад "Съединение" в Пловдив. Протестиращите заявиха,че не приемат твърденията на премиера, че мутри искат оставката му. Организаторите заявиха, че тази вечер той е по-малоброен, тъй като голяма група от пловдивчани са на протеста в столицата. Според протестиращите за тази вечер не е издадено разрешение за протест от общината въпреки подаденото навреме заявление,това не попречи на излезлите да направят шествие по обичайния си маршрут-по "Главната" и по централни булеварди. Демонстрантите заявиха,че не приемат твърденията на премиера, че мутри искат оставката му.