Точно в 16 ч. започна протестен митинг-концерт на „Орлов мост“ под надслов  „Бъдеще за България - бъдеще за младите“. Събитието блокира движението в района. В началото присъствието беше малобройно, очаква се повече хора да се присъединят в следващите часове. 

Заради митинг-концерта се въвежда реорганизация на движението на градския транспорт. 

Организаторите на събитието Анастас Гогов и Виктор Иванов казват, че искат бул. „Цариградско шосе“ да „почернее“ от хора, които да докажат, че всички заедно можем да живеем в една по-добра страна.

Снимка: Ладислав Цветков

Според организаторите концертът ще събере част от „цвета на България“ – културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели. 

„Имаме нужда от позитивна енергия след всички тези процеси, от активиране на повече хора в тези протестни действия, в по-ясно и категорично заявяване на суверенът като такъв – за това каква промяна искаме да видим“, коментира Атанас, а Виктор допълни, че за начало искат промяна на обществения диалог, защото той в момента е на ниско ниво.

„Концертът може да покаже, че самоинициативата и предприемаческият дух на българина е жив. Това нещо го направихме „на мускули“, за 10 дни, без да имаме опит. Организирахме около себе си над 200 души. Това е протестен концерт, разликата е, че този път ще има малко по-позитивно говорене от хора, които са яростни“, каза Виктор. 

Снимка: Ладислав Цветков

Сред участниците са групите „Контрол“, „Уикеда“, „Сленг“, Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други, а посланията, които ще се отправят, са за плурализъм, свобода, солидарност и гражданско общество. Проявата е планирана до 22 ч.