За девети пореден път от инициативата "Правосъдие за всеки " организират протест пред съдебната палата под надслов "Правосъдие без каскет". 

По традиция в сряда пред Съдебната палата се събират хора, които настояват за оставката на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет.   

Снимка: btvnovinite.bg

Според тях съдебната реформа трябва да  е радикална защото правителствата може да се сменят, но без промяна в съдебната система проблемите в държавата ще останат. Към правосъдие за всеки се присъединиха и протестиращите от площад "Независимост".

Снимка: btvnovinite.bg

Движението на трамваите пред Съдебната палата също беше спряно за кратко, но после трамваите бяха пуснати. 

"Темата днес е нежеланието да се изпълнят препоръките на ЕК и възлагане на прокуратурата като страна в процеса да пише закони. Правителството явно не разбира. Това прилича на прокурорска република", коментира Велислав Величков председател на инициативата "Правосъдие за всеки".

По-късно протестиращите се отправиха на шествие до Триъгълника на властта, където започна недоволството през лятото и блокираха бул. "Дондуков" пред Министерския съвет със скандирания за оставка.