Мегапротестът на превозвачите затруднява трафикът на много места в страната. В Стара Загора протестното шествие се кани да блокира магистралата без разрешение.

Снимка: btvnovinite.bg

Над 300 камиони са паркирани на шестте изходни артерии на Пловдив. Трафикът обаче се осъществява нормално, защото са паркирани в крайна дясна лента. Малко след 9:00 ч. първите камиони се подредиха в крайната дясна лента на Асеновградско шосе. За разлика от последния протест, днес те са значително по-малко. Превозвачи обясниха това с масови проверки, които попречили камионите да стигнат навреме. Часът на протеста беше изтеглен и заради матурите.

„Съобразяваме се изцяло с изпитния процес на децата, те да бъдат спокойни и техните родители, те няма да бъдат нарушени в никакъв случай, затова сме се отказали от шествия в града, за да няма суматоха“, каза Илия Костурски, член на УС на Съюза на международните превозвачи.

Градските автобуси в Пловдив се отказаха да протестират, а междуселищните - спряха да возят след 9:00 ч. и също се наредиха в колоната на тежкотоварните.

В Плевен протестното шествие започна точно в 10:00 ч. Колона от десетки камиони, автобуси и таксита затрудни движението по първокласния път над града.

Превозвачи от Ямбол и Сливен се отказаха от първоначалните си намерения да изкарат камиони и автобуси на магистралата. Те преминаха в шествие по околовръстния път на Ямбол. От Областното пътно управления в града предупредиха за строги санкции, ако протестиращите затруднят движението.

Около 30 камиона и 20 автобуса докараха превозвачите в Стара Загора. Според тях на срещата с бранша вчера не са договорени никакви конкретни мерки. Те тръгнаха към магистрала „Тракия“ до пътния възел със Стара Загора. Движението остана затруднено.

Във Велико Търново на протест излязоха таксиметровите шофьори. Десетки камиони "дефилираха" с надути клаксони в централната част на Габрово.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!