Втори национален протест на служителите на МВР с настояване за 30 процента увеличение на възнагражденията - както на останалите държавни структури на първа линия.

Ако няма диалог, протестите ще продължат, предупреждават от синдиката.

Снимка: bTV

Протестът до сградата на Народното събрание беше с призив - да няма струпвания. Затова подкрепата от цялата страна беше задочна.

Александър Станоев от Специализираните полицейски сили при СДВР от няколко месеца съдейства на Спешна помощ. Транспортира по-леките случаи на COVID-19.

„Започваме работния ден в Спешна помощ, отиваме на адреса, съдействаме и ги прекарваме до болница със свободни места. Много често ни връщат, защото нямат места. С общи усилия успяваме да намерим“, споделя Александър.

Притеснява се да не зарази близките си и казва, че винаги са били на първа линия.

„Обидени сме, пренебрежение е към това, което правим“, каза той.

Протестиращите поставиха на земята каските на служителите, болни от коронавирус и на тези под карантина.

„Ние сме на първа линия с медиците, колегите полагат всички усилия, за да се задържи системата. Както здравната се задъхва, така скоро и на МВР, а в МВР има доста заболели с COVID-19”, каза Валентин Попов, председател на СФСМВР.

А докато се провежда протеста на полицаите, при тях пристигнаха от гражданската инициатива „Системата ни убива“. Организирали са контрапротест и определят исканията на полицаите като жалки и недостойни. 

Десетки полицаи и пожарникари от страната се включиха в недоволството.

А това на жълтите павета приключи със съобщението за още един служител на МВР загубил битката с COVID-19 днес.