Жителите на столичния квартал "Горубляне" не са съгласни с начина, по който се отчуждава собствеността им.

След много опити да привлекат вниманието на отговорните институции от днес те са решени да спират за повече от час движението към изхода на София през "Цариградско шосе".

Собствениците на имоти от "Горубляне" казват, че искат справедливи обезщетения за техните терени. Сред тях е и Цветанка Тодорова.

Снимка: bTV

“Това е продължението на строежа на бул. “Копенхаген”, който засяха изцяло моя имот. Tой, имотът, е разделен на две - малката част квадрата ни беше заплатена, а другата голямата част днес утре, днес утре не се заплаща”, обясни Цветанка Тодорова.

Тя води дело за размера на обезщетението. И го печели. Но сумата така и не е преведена. Ако бившият собственик не получи цената в определен срок, по силата на закона заповедта за отчуждаване на терена се обезсилва.

„Сега наново процедура трябва да се направи, казват, че от догодина започва пробивът за „Копенхаген”, от „Младост” за „Дружба” и моето място пак отново е там", каза още Цветанка.

Снимка: bTV

От общината отговориха, че засега проектът за продължение на булеварда е отпаднал. Когато бъде задвижен отново, ще започне отново и  отчуждаването по участъка.

Недоволството на хората е продиктувано и от това, че 23 години плащат данъци за терените си, които обаче не могат да използват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!