По последна информация от Спешна помощ на протестите на футболни фенове срещу БФС снощи в София има 24 подадени сигнала за ранени и пострадали хора.

Сред пострадалите има както протестиращи, така и полицаи.

7 от ранените са настанени в болници – един във ВМА, един в ИСУЛ и петима в „Пирогов“. В центъра на София са изпратени 17 линейки. До късно снощи екипите на спешната помощ са преглеждали и карали пациенти по болниците.

Повечето пострадали са с травми на главата. Георги Йовчев например е със счупен нос. Предстои му и операция. Казва, че е повален на земята и ритан без причина.

„Те решиха да погнат нас, които просто седяхме, пиехме бира и скандирахме „Оставка“. Един от полицаите от периферията ми фактически, докато не го виждам, ме удари през ръката, телефонът ми падна и се счупи. В следващия момент ме удари с палката в носа“, разказва мъжът.

„Имаше хора с травми на главата, имаше и хора със счупени крайници, имаше пострадали полицаи, разбира се, и граждани, имаше много хора, които бяха напръскани със спрей“, обясни за bTV Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП-София.

„Една тротоарна плочка падна върху мен, това е личната ми каска, в интерес на истината, ако не беше тя, надали днес щяхме да си говорим. Не бих казал, че полицията прекалява, не бих казал и че е възможно. В някои ситуации се налага да употребим физическа сила и помощни средства, но това се прави умерено“, твърди Йордан Дуков от „Специализирани полицейски сили“ към СДВР.

Следете темата в нашия онлайн репортаж: