Родители излязоха на протест пред Министерския съвет с настояване за по-бързо изграждане на Националната детска болница. В същото време те са против изграждането на лечебно заведение на мястото на изоставения строеж в двора на Медицинска академия.

Служебните министри ва здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и на регионалното развитие Виолета Комитова ще организират среща с протестиращите за бъдещето на детската болница. Това стана ясно в началото на редовното правителствено заседание.

Снимка: БГНЕС

Недоволството е заради обществена поръчка, според която нова болница ще се изгражда върху започнат преди 40 години строеж в двора на Медицинската академия.

Според инициативата "За истинска детска болница" - в този си вид сграда е остаряла и незаконна.

Снимка: БГНЕС

Вчера беше проведена среща на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница. 

След срещата стана ясно, че Министерство на здравеопазването трябва да внесе ново предложение за изменение на подробния устройствен план за изграждането на болницата.