Жителите на пловдивския квартал „Коматево” се готвят да блокират околовръстното шосе на Пловдив на 3 септември, защото повече от година продължава ремонта на пътя, който ги свързва с града. Посочените от общината срокове за изпълнение не се спазват.

Заради ремонта хиляди от Коматево изминават километри, за да стигнат до работа, а възрастните станали заложници в домовете си. На трасето, дълго близо 2 километра, работниците се броят на пръсти.

От фирмата-изпълнител заявиха, че работата се забавила с близо пет месеца заради археологическите находки, които излезли под пътя. Обещаха още от утре 30 работника да започнат ударно работа.

Около 565 метра ще бъдат до две седмици асфалтирани, заяви инж. Денислав Гемишев ръководител обект на строителната фирма.

Стотици коли от квартала се провират по обходния маршрут. Задръстванията сутрин и вечер са ад, разказват хората. Търговските обекти по протежение на улицата са пред фалит.

От фирмата обещаха до края на октомври пътят да е завършен. Хората не вярват и затова се стягат за протести.

Снимка: bTV

По думите на главния инженер на община Пловдив Йордан Кралев ремонтът на пътя се е забавил заради открити археологически разкопки. Работи се само ръчно, под наблюдение на археолог, уточни той.