Недоволство срещу премахването на свободните пространства в кварталите. Жителите на "Дианабад" излязоха на протест срещу строеж в междублоковото пространство и спряха движението по един от основните булеварди в града. 

Затворен за кратко беше "Драган Цанков", но движението вече е освободено.

Снимка: btvnovinite.bg

Основното притеснение на хората е, че строежът е близо до детска градина и площадка.

Протестиращите искат преразглеждане на подробния устройствен план от 2015 година, когато теренът е бил предвиден за застрояване.

Снимка: btvnovinite.bg

Инвеститор на строежа е издателят Петьо Блъсков, който дойде да разговаря с протестиращите. Той увери, че децата в детската градина няма да бъдат застрашени. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Днешните предложения на гражданите идват 5 години след приемането на ПУП. Моят апел към гражданите е, когато виждате, че обяви за провеждане на процедури по обществено обсъждания на планове за територии, в които живеете, работите, или ви вълнуват, бъдете активни и и се присъединявайте. Това е времето и мястото да чуя вашето мнение, за да бъдем част от процеса по взимане на възможно най-доброто решение“, посочи Лорита Радева-председател на „Комисия по опазване на околната среда“ в Столичния общински съвет.