Недоволни граждани се събраха пред Съдебната палата в София, за да изразят недоволството си към главния прокурор Иван Гешев. Те хвърлиха своите каскети към сградата на Съдебната палата. Хората искат справедлива съдебната система, ново обвинение и контрол над обвинител №1 и ограничаване на правомощията му.

По-рано днес от „Демократична България“ внесоха искане до ВСС и до министъра на правосъдието с искане за оставка на Иван Гешев, ето защо:

„Става дума за неговите политически изказвания, става дума за неговите избирателни акции, които нарушават основни принципи на Наказателно-процесуалния кодекс, става дума за негови изказвания, които абсолютно потъпкват презумцията за невиновност.

И става дума на последно място по време, но не по значение, за неговото действие си прави пиар на гърба на жертва на изнасилване. Искам от премиера да разпореди на своя министър на правосъдието да внесе това искане.

Искам Борисов да се ангажира лично, защото знам, че няма да го направи и защото това е още една причина, поради която хората да искат оставката не само на Гешев, но и на Борисов, защото те двамата са слуги на Пеевски“, заяви Христо Иванов.

Междувременно, временният шеф на Специализираната прокуратура е напуснал системата. Освен него системата напуска и Даниела Начева, която е прокурор по делото КТБ.

Хората от този протест започват да се преместват към протеста пред МС.