МВР започна проверка след инцидента на стадиона в Благоевград по време на мача Пирин - Левски.

19-годишният Владимир Будников пострада сериозно след полицейско извеждане от трибуните и в момента е настанен за лечение в болница в града.

Фенове на Пирин-Благоевград протестират с искане незабавно да се установи има ли полицейско насилие и дали служителите на реда са превишили правата. Днес част от феновете на Пирин-Благоевград даваха показания в полицията в града, но по думите им служителите, влачили Владимир, не са от града, а са командировани от София и други градове.

Феновете качиха клипове, на които се вижда извеждането на Владимир.

От МВР-Благоевград обясниха, че извеждането на Владимир е предприето заради свидетелски показания за хвърлена в краката на майка с две деца пиратка и възпламенила се седалка .

„При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.“

За bTV 19-годишният Владимир обясни, че пиратки в себе си не е имал.

“Нали там има камери на стадиона, има клипчета. Аз нямах нито една пиратка. Нито една бомбичка, защото и аз следях за това”, казва Владимир Буднкиков.

Ръководството на Пирин-Благоевград увери, че организацията преди мача е била добра.

Според плана това е трябвало да бъде буферната зона, а феновете на Левски е трябвало да останат в жълтите ограждения.

„Явно полицията реши, че има голямо струпване и по-добре да ги допусне до този сектор. И по този начин те бяха допуснати“, каза Таско Тасков - изпълнителен директор на Пирин-Благоевград.

Ръководство на Пирин не вярва сред най-запалените фенове да е имало майка с две деца. Не открихме и възпламенената седалка.

Владимир е с украинско гражданство, но учи и живее в Благоевград. Той беше един от доброволците, които заминаха за Украйна, за да помогнат за евакуация на хора, бягащи от войната към България.

В полувремето на мача той получи и награда от кмета на Благоевград Илко Стоянов.

„Когато го видях този човек с цялата си жизненост и после безжизнен, се шокирах. Имаше превишаване на правомощията“, каза Илко Стоянов - кмет на Благоевград.

А Вова, както е известен в града,  обмисля да си търси правата.