Привърженици на „Атака” се събраха на протест пред парламента срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. Те скандираха „Срам”, „Оставка” и „Мафия”. Държаха и плакати, с които осъждат този избор.

„Стигна се до безчестие да бъде предложен за зам.-председател един провалил се вицепремиер”, заяви Павел Шопов по време на дебатите.

При обявяването на точката ПГ на ДПС напуснаха пленарна зала и не участваха нито в дебатите, нито в гласуването.

„Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. С този акт те се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение”, заяви Мустафа Карадайъ.

От "Атака", чието място взе Симеонов, след като хората на Сидеров бяха изключени от патриотичната коалиция, реагираха остро.

„За разлика от ДПС ние от „Атака“ няма да излезем от залата. Оставаме да кажем, че това напускане е един мним конфликт със Симеонов и НФСБ за неговото легитимиране. Това, което става днес с предложението му за избиране за зам.-председател на НС е логично предложение на всичко онова, което се правеше през последните месеци“, каза още Шопов.

Валери Симеонов от своя страна коментира, че поведението на "Атака" и ДПС спрямо кандидатурата му е „един вид номинация”. Той допълни, че не е изненадан от реакциите им.

"Познавам много добре както „Атака”, които са предвидими с тяхната реакция, така и ДПС”, каза Симеонов.

Изненадващо разпечатките от гласуването показаха, че Симеонов е получил повече гласове от БСП, отколкото от собствената си група. От партия „Воля” се въздържаха при гласуването.