ДПС избра окончателно ръководството си за следващите три години. Новите заместници на Мустафа Карадайъ са Йордан Цонев, Халил Летифов и Станислав Анастасов.

След като през декември Мустафа Карадайъ беше преизбран на поста онлайн, днес по негово предложение бяха избрани и заместниците му. Двама от тях запазват местата си - Хасан Азис и Ахмед Ахмедов. Новите имена са на Йордан Цонев, Халил Летифов и Станислав Анастасов. А в словото си Карадайъ заговори за изборите.

„През тази година предстоят два важни избора – за Народно събрание и за президент на републиката. Всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание – избор за настоящето и бъдещето. От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата“, каза Мустафа Карадайъ.

Промените в ръководството на ДПС бяха направени навръх рождения ден на партията. Движението е учредено на 4 януари 1990 година.

Поздравления към актива и избирателите на движението бяха отправени онлайн от редица политици, включително и от председателя, който припомни Възродителния процес през 80-те.

Не се уплашихме от оръжията, защото правата и свободите на човек и неговото достойнство са по-силни от всичко. Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС“.


Публичен поздрав от почетния председател на ДПС Ахмед Доган този път обаче нямаше.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!