В последния работен ден на седмицата - промени по пътищата за облекчаване на трафика. Днес и в неделя пътната полиция ограничава движението на тежкотоварните камиони по магистралите.

Днес от 14 ч. до 20 ч., а в петък от 9 ч. до 12 ч., и на 26 май  - неделя - от 12 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ ще има две ленти за Бургас или Варна и една за София.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти.

Карта с временната организация на движението на МПС над 12 т по участъците от републиканската пътна мрежа в почивните дни около 24 май може да видите ТУК.

Може да се получи информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.