Прокуратурата е започнала проверка на фирмата, която дължи милион и половина лева на хазната, а шефът на данъчните Румен Спецов е бил неин собственик. Това научи bTV от свои източници от държавното обвинение.

Двор с трева до кръста и изоставена кирпичена къща в Ялботина. До тук стигат Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ на живо във „Фейсбук“. 

Снимка: bTV

„Това е седалище на фирма, която има годишен оборот от 6 милиона лева и дължи на държавната хазна около 1 милиона лева и половина. Разликата е изваждане на ДДС. Самият Данаил Николов няма как да намерим, защото очевидно не живее там и може би господин Спецов го е намерил тук, като е решил да му продава“, казва Тома Биков в живото включване.

Фирмата „Гранекс Трейдър“ обаче е регистрирана на улица „Цветна градина“ в столичния квартал „Лозенец“. А в кирпичената къща в Ялботина е адресната регистрация на собственика Данаил Николов. Той има над 20 фирми, които според отчетите им, са имали обороти за милиони преди да ги купи . В селото не са го виждали повече от 10 години.

Снимка: bTV

Информацията е, че през 2016 г. Румен Спецов е продал „Гранекс Трейдър“ на Николов. За 2017 г.  фирмата e включена в списъка на големите длъжници на НАП. От приходната агенция отказаха коментар. Румен Спецов беше лаконичен.

„Нямам информация и няма да коментирам темата“, каза той пред bTV.

Снимка: bTV

По информация на bTV в прокуратурата е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления. Разследва се как и кога фирмата е натрупала над 1 милион задължения към фиска.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!