Главният прокурор Сотир Цацаров поиска дисциплинарни наказания срещу районния прокурор на Варна Цветанка Гетова и заместничката ѝ Милена Даскалова – заради употреба на големи количества алкохол в работно време.

Един ранен следобед преди месец двете жени пристигнали със служебен автомобил в заведение, където си поръчали храна и напитки. След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време, в 15:30 ч. на място в заведението е направена проверка от представители на Окръжната и Апелативната прокуратура.

Снимка: bTV

Те установили, че за два часа двете дами си поръчали шест ракия, два пъти уиски и две бири.

След проверката инспекторите си тръгнали, а Гетова и Даскалова така и не се върнали на работа и останали в заведението до вечерта.

В съобщението на Прокуратурата се казва, че двете са нарушили разбиранията за благоприличие и морал и са накърнили престижа на съдебната власт.

Цветанка Гетова днес не отговори на обажданията ни, а говорителят на Районната прокуратура обясни, че по дисциплинарни производства няма как да даде коментар.

Случаят ще бъде разследван от Висшия съдебен съвет следващата сряда.

Цацаров предлага дисциплинарни производства срещу Гетова и Даскалова за втори път. Само преди две седмици имаше друг сигнал – за намеса в работата на прокурор и разследващ полицай по текущо досъдебно производство.