Прокуратурата влезе в полицията в Благоевград тази сутрин по сигнал от отдел „Вътрешна сигурност”. Задържаха разследващ полицай заради връзки с криминалния контингент.

Задържаната е и дъщерята на шефа на Охранителна полиция в града.

Снимка: Ирина Жерева

Рано сутринта маскирани и прокурори влязоха в полицията заради дознателка, издавала информация на лице от криминалния контингент, което в момента изтърпява наказание в затвора. Тя изнасяла информация при посещения при затворника.

Снимка: Ирина Жерева

„Акцията е на прокуратурата и „Вътрешна сигурност”, касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследването към конкретно лице”, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По обед пред изненадани жители на квартал „Еленово” акцията се повтори в дома на бащата на разследващия полицай – шеф на "Охранителна полиция".

След обиска полицейският шеф беше изведен без белезници. Шефът на „Охранителна полиция” в Благоевград и баща на задържаната – Георги Кьосев, беше лаконичен и каза, че не знае защо дъщеря му е била отведена.

Разследването се води от няколко месеца. Все още се уточнява обвинението, което ще й бъде повдигнато.