"Смъртта на служителя е настъпила най-вероятно в резултат на някаква небрежност, на немарливо изпълнение на служебните задължение и изобщо неспазване на правилата за безопасност." Това заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Той бе на мястото на инцидента, при който днес преди обед се взриви цистерна на територията на завода за масла.

Снимка: Емил Димитров

Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за настъпила трудова злополука, при която е загинал 50-годишният А.Х.Р. Мъжът е бил служител в завода от 7-8 години.

„Сутринта му е възложено да напълни цистерната и след като обемът ѝ е бил запълнен на около 60%, е настъпил взрив, в резултат на който е настъпила смъртта на служителя“, каза още окръжният прокурор.

Снимка: Емил Димитров

Самата цистерна е била на външна фирма от Пловдив и след напълването ѝ е трябвало да продължи по направлението си. В момента на взрива шофьорът е бил в кабината, като по чудо е успял да се спаси.

Предстои да се вземат проби от маслото, което се е пълнило в цистерната, както и да се назначи експертиза за причината на взрива. След резултатите ще се прецени кой ще понесе отговорността за инцидента.

До късно следобед районът бе отцепен, като се извършваха огледи.