Нови разкрития за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова оповести прокуратурата. Според държавното обвинение дългогодишен служител на НСО е ръководил група за поръчкови убийства, изнудвания и разпространение на наркотици.

Служителят е с чин подполковник и е дългогодишен служител на НСО. Притежавал е специални умения, свързани с взривни устройства и взривни вещества, казаха още от прокуратурата.

Дългогодишният служител от НСО е имал логистична роля в групата. Затова поел и поръчката за убийството на Марангозова, твърдят от прокуратурата.

От мобилния му телефон е установена активна комуникация с магистрати, адвокати, бивши министри и държавни служители на високи позиции. Привлечени като обвиняеми са три лица. Те са задържани са за 72 часа.

Ще бъде поискан постоянният им арест.

От НСО коментираха, че съдействат на разследването. "Ръководството на НСО очаква на Службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя", пише в позицията им.

Убийството беше извършено през миналия октомври от моторист. Тогава стана ясно, че убиецът е носел букет с изкуствени бели рози, за да прикрие пистолета със заглушител. За мократа поръчка бил платен аванс от 50 хил. лв.

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев уточни, че запознаването между извършителя и останалите в групата - е станало в затвора, където са изтърпявали наказание. Според източници на bTV, поръчителят, който се издирва, се казва Иво Масларов. Разследващите смятат че, мотивите за убийството били неуредени финансови отношения между тях и сигнал от Марангозова.

"Беше голям кръгът от от потърпевши от нейни действия. Не е за пренебрегване и фактът, че по нейна тъжба в спецпрокруратурата се е водило досъдебно производство за изнудване от две лица. На това дело на следващия ден след убийството е дадено ход в съдебна фаза", каза Христо Терзийски, директор на ГДНП.