Прокуратурата в Сливен образува досъдебно производство по случая с починалото бебе в сливенската болница. Сигналът е подаден от близките на детето. Започват разпити на екипите, изискана е цялата медицинска документация. В болницата влиза и медицински  одит.

Лекарска грешка е причината за смъртта на новороденото момиченце, твърдят близките. Часове преди раждането на 11-ти декември, 27-годишната Галя Желязкова имала силни болки и молила за операция, но лекарите отказали, разказва съпругът й. Раждането било тежко.

„Главната докторка, която е израждала, доктор Пашева, е натиснала с всички сили с ръце и лакти по корема, колкото може и после бебето е излязло починало”, разказва съпругът на родилката – Пламен.

Доктор Пашева обяснила, че тоновете на бебето се изгубили внезапно в края на раждането. Директорът на здравното заведение назначи спешна вътрешна проверка за трагичния инцидент.

След фаталното раждане лекарката се скрила от близките, твърди бащата на бебето.

Преди 4 месеца по време на раждане отново при д-р Пашева почина родилката Ренета Томова. Тогава лекарска грешка не бе доказана. Днес близките подадоха сигнал до прокуратурата и срещу болницата, и срещу лекарката, която е завеждащ АГ отделение.

Лекарката ще подаде оставка и е потърсила помощ от психолог,  твърди директорът на болницата. Близките поискаха аутопсията на бебето да бъде извършена от независими експерти.