Прокуратурата в Ямбол се самосезира и разпореди проверка след разследване на bTV за депото за отпадъци край село Дражево. 

Служители на ДАНС, МВР и екоинспекцията в Стара Загора влязоха в депото, за да установят дали в него се съхраняват опасни отпадъци.

Преди дни екоактивисти подадоха сигнал, че там има боклук с неясен произход и показаха снимков материал от мястото на съхранение.

„Става въпрос за депониране на над 5000 тона отпадъци, което е 250 тира, които са депонирани на частен терен. Ние имаме въпроси, един от тях е кой, защо и на какво основание е разрешил вноса, като една част от него е депонирана“, каза Борислав Пехливанов, член на Движение екологична насоченост (ДЕН).

Фирмата, която се занимава със сортирането на отпадъците има договор с пет общини – Ямбол, Сливен, Нова Загора, Стралджа и Тунджа.

Ваня Атанасова, която е представител на  фирмата и се занимава с третирането на отпадъците заяви пред bTV, че на този терен сега се сортират само отпадъци на петте общини, с които имат договор. Тя добави, че те са битови и без опасен характер.