Прокурорът от Перник Бисер Михайлов остава в ареста за 72 часа, след като бе задържан за нанесен побой над жена си. Самата тя е казала, че не помни какво се е случило и как е изпаднала в безсъзнание, заявиха от прокуратурата.

„Тя казва, че няма спомен какво точно се е случило, че ѝ се губят моменти от това и не може да възпроизведе какво точно е нападението и дали действително сама е паднала“, каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Жената е настанена в болницата в Перник с черепно-мозъчна травма и комоцио. Според лекарите е удряна с юмруци.

„Има кръвонасядания в областта на лицето. В тилната част на главата, в горната част на гърба. Има насинявания в областта на челото и лявата половина на лицето. Няма следи от удари с предмети, по-скоро са плоски, тъпи, като от юмрук“, каза Д-р Симеон Станков, началник на хирургия и зам-директор на болницата.

Сигналът е подаден от дъщеря им в полицията. От прокуратурата уточниха, че тя е била в друга сая, когато се е случил скандалът между родителите ѝ.

Следователи от СГП са извършили оглед на място и са разпитали свидетели. Образувано е досъдебно производство за домашно насилие, каза по-рано в ефира на bTV зам.-градският прокурор на София и говорител на СГП.

Изискана е съдебно-медицинска експертиза, за да се установи дали става дума за лека или средна телесна повреда, казаха още на брифинг от прокуратурата.

Към настоящия момент делото се води за конфликт, който е възникнал между съпруг и съпруга, като първоначално е бил вербален, след това е прераснал във физически конфликт, вследствие на което има нанесени телесни повреди, заяви от СГП.  

Още през ноември миналата година магистратът Бисер Михайлов се озова в полицията. Причината беше разпит, свързан с обвиненията срещу сина му за побои и закани с убийство. Тогава прокурорът отказа да отговаря на въпросите ни. Година по-късно Бисер Михайлов е задържан за побой над майката на двете му деца.

След ареста, в имота на семейство Михайлови днес останаха родителите на задържания прокурор. Баща му беше лаконичен. 

На въпрос какво е направил той отговори: Сгрешил е.

Пред bTV братът на Бисер Михайлов – Васил, каза, че се касае за скандал.

А според защитната теза на Бисер Михайлов, и по него са нанасяни удари от страна на жена му. Предстои Софийският градски съд да реши дали Михайлов да остане за постоянно в ареста.