Прокуратурата тенденциозно повдига обвинения срещу Иво Илчев, защитен свидетел по делото срещу Маргините, отказал се обаче от показанията си заради заплахи за живота му. Проговаряйки пред bTV той обясни, че се води съдебен тормоз срещу него заради отказа му да направи сензационни разкрития по делото „Маргини”, според които братята са поръчители на три убийства.

„Прокуратурата успя да направи живота ми сложен за живеене в България, побеляла ми е цялата глава. Обвинен съм в престъпления, които не съм извършил”, казва Илчев.

По думите му през 2011 година само в рамките на една седмица той се сдобива с 12 обвинения за хулиганство. „Тогава бях на 39 години и не бях имал нито едно такова обвинение до този момент. И изведнъж за една седмица станах най-големият хулиган на България”, допълва разказа си бившият защитен свидетел.

Следват и множество други обвинения и задържания, като към момента срещу Илчев се водят 8 дела - за закана за убийство, държане на огнестрелно оръжие без разрешително, хулиганство, шофиране след употреба на алкохол и шофиране без свидетелство.

От прокуратурата коментираха, че няма как тенденциозно да се набеждават граждани.

Цялото интервю с Иво Илчев можете да гледате в прикачения видео файл!