Прокуратурата проверява фирми за доставка на дърва за огрев заради съмнения за измами. Това каза пред журналисти заместник-главният прокурор Камен Михов.Той посочи, че проверката, която обхваща цялата страна, е започнала след сигнали, че се доставят по-малко дърва от заявеното. Михов добави, че очаква проверката да приключи скоро, предвид на идващия зимен сезон.

Прокуратурата е започнала проверка и за чистотата на морската вода у нас, посочи заместник-главният прокурор. „Редица туристи казват, че морето ни е отвратително мръсно”, поясни Михов.

Прокуратурата за първи път прави проверка, свързана конкретно с този проблем – за чистотата на морските води и за източниците за замърсяване за цялото крайбрежие. Проверката е започнала преди седмица, защото от обвинението не са искали да правят бомбастични изявления по време на сезона на морето.

"Но определено сме обезпокоени от качеството на морската вода", посочи Камен Михов. За проверката прокурорите са ангажирали 4-5 агенции – РИОСВ, МОСВ, Басейновите дирекции, местните администрации. Зам.-главният прокурор очаква в рамките до 2-3 месеца да успеят да обобщят резултатите от тази проверка.