Върховната касационна прокуратура е започнала проверка по повод думите на премиера, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.  

Проверката е започнала по сигнал от Гражданско движение „Борец” и от движение „Възраждане”.

От БСП обявиха, че подават сигнал и искат главният прокурор Сотир Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за „наркотрафикантите в парламента”.

Социалистите настояват главният прокурор да попита Борисов кога и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са лицата, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове.

Сигналът на БСП ще бъде добавен към другите два. В отговор от ГЕРБ занесоха на депутатите от БСП медийни публикации.

В тях се цитират акцията на ГДБОП в Русе за задържането на брата на депутата от БСП Илия Стоилов и съобщение на Прокуратурата за обвиненията към Манол Генов за купуване на гласове.

„Ако БСП не са разбрали, ние сме готови и утре да дадем подобна пресконференция, за да могат да разберат кои са тези, които имаме предвид, и то ние, а прокуратурата”, заяви Тома Биков.

Заради опита на социалистите да извикат в парламента Борисов лично да обясни думите си се стигна до скандала и оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.