Прокуратурата проверява договора на Лена Бориславова с Българската банка за развитие (ББР). Това съобщава самата тя в социалните мрежи.

В поста с дата 22 юни началникът на кабинета на премиера Кирил Петков, който бе свален с вот на недоверие, отбелязва, че прокуратурата се е "самосезирала", само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.

Според прокуратурата проверката се извършва от началото на месеца по сигнали на граждани и медийни публикации. Засега са изискани документи от банката за изясняване на случая и не е ясно дали ще бъде образувано разследване, обясниха от обвинението.

Не открихме Лена Бориславова за коментар. 

"Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 г. си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от Българската банка за развитие в размер на 14 хиляди лева на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение", пише Лена Бориславова