Съдът остави в ареста 15-годишния Иван, обвинен за жестокото убийство на 11-годишната Никол. Според доказателствата той е действал умишлено.

Нищо не трепна по лицето на Иван, когато полицаите го водеха към Съдебната палата в Бургас. По информация на родители на негови съученици – Иван е бил на индивидуално обучение.

Бил е дете със специални образователни потребности и е ползвал ресурсен учител. По тяхна информация той никога не е проявявал агресия до този момент.

Момчето влезе в съда без притеснение. Делото се гледа при закрити врата, а никой от близките му не присъства, предаде коресподентът на bTV в региона. 

Според доказателствата 15-годишният Иван, който отне живота на 11-годишното момиче, е действал умишлено. Той е носел у себе си ножа, с който е пробол Никол в шията.

По думите на адвоката му Камен Кънев обвиняемият не е могъл да отговори защо с Никол са били в този блок.

„Личността на обвиняемия е такава и начинът му на мислене и на разсъждение, че твърде често на конкретно поставени въпроси той отговаря с „Не знам”, каза защитникът.

Психиатрични експертизи тепърва ще установяват какви са проблемите на момчето. Иван не успял да обясни и защо е носел нож в себе си.

Досега той няма криминални прояви. Ако съдът го признае за виновен, ще му бъде наложено наказание от 3 до 10 г. затвор.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че жертвата е имала 3000 контакта в социалната мрежа и няколко профила. Двамата с Иван се познавали именно от там. Според разследващите фаталната среща е първата на живо между двете деца.

Срещата им е била с цел да пушат наргиле, а поводът за скарването помежду им е къде точно да се случи това.

След убийството Иван е отишъл да играе на криеница с приятели.