Делото срещу акушерката, която преби новородено, приключи и на втора инстанция. Прокуратурата поиска 18 години затвор за Емилия Ковачева.

През април 2015 г. тя беше арестувана за побой на 4-дневно бебе, записан от камерите на столичната болница „Софиямед”. За по-малко от 2 часа акушерката нанася близо 40 удара, показват записите от камерите.

Никол вече е на 4 години. Родителите на детето изразиха възмущението си от деянието на Ковачева. „Нормално е да съм и бесен на нея заради това, което тя направи с Никол. Няма как да ѝ простя за това”, каза бащата Румен Димитров. Заради травмите момиченцето получава епилепсия. Майката се надява на пълното възстановяване на Никол.

Ковачева отново не коментира нито деянието, нито предстоящото наказание, а бащата на акушерката каза, че тя е за „пример”, както и допълни, че камерите в отделението са незаконни.

Адвокатът на акушерката заяви, че Емилия съжалява за случилото се. Магистратите не произнесоха днес присъдата. Защитата на Ковачева настоява за по-леко наказание с аргумента, че в случая става дума не за опит за убийство, а за причиняване на телесна повреда.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в срок до два месеца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!