Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление спрямо депутата от 49-ото Народно събрание Радостин Василев.

Образувано е досъдебно производство за това, че на 25 май в София Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен.

На 26 май Радостин Василев е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава.

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Радостин Василев влезе под светлината на прожекторите в края на миналата седмица. Тогава разпространи аудиозаписи от онлайн заседание на "Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев, правителство ще има.

Впоследствие преговорите за правителство бяха замразени.

Междувременно стана ясно, че Радостин Василев е с охрана от МВР. От пресцентъра на ведомството заявиха за bTV, че тя е поискана от държавното обвинение именно във връзка със заплахата към отцепилия се от ПП депутат.