Образувано е и се води досъдебно производство срещу мъжа, наръгал младо момче, в столичен тролейбус вчера.

Обвиняемият се е заканил с убийство, а след това е наранил момчето с нож в областта на дясното рамо. Същият е извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Според Софийската районна прокуратура деянието се отличава с изключителна дързост – извършено е през светлата част на денонощието, в присъствието на множество граждани, които също са били в тролейбуса.

В хода на разследването са събрани доказателства, че извършителят е 41-годишен мъж, изготвено е и постановление за привличането му към наказателна отговорност. В момента той е задържан за срок от 72 часа.

От Столичния електротранспорт потвърждават, че причината за спора между двамата мъже е липсата на маска от страна на нападнатия. Потвърждавал го записът от камерите в тролея.

Шофьорът на тролея обаче не е натиснал паник бутона - това се прави при проявена срещу самия него агресия. Служителят е действал по правилник - обадил се е в контролния център, откъдето са сигнализирали органите на реда.

В полицията звънят и пътниците. Бързата реакция на водача и намиращата се наблизо патрулка предотвратили фаталния край на инцидента.

Предстои на 24.06.2021г. да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.