Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая със задържания автобус с 41 нелегални мигранти тази сутрин на АМ “Тракия” край Мухово. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. 

Малко след 6:10 ч. сутринта след тунел „Траянови врата“ полицаи подават сигнал за спиране на автобус с турска регистрация. Превозното средство не се подчинява на разпореждането и продължава пътя си. Започва гонка, която приключва цели седем километра по-късно.

Навлизайки на територията на Софийска област, автобусът отново не се подчинил на подадените му сигнали за спиране, продължавайки движението си в посока столицата. Нарушителят незабавно бил последван от полицейски патрул. В района на пътен възел Мухово автобусът спрял.

Следва проверка. В автобуса полицаите откриват седем души. Още 34 мигранти са скрити в багажното отделение. Всичките са отведени в районното управление в Ихтиман. След няколко часа мигрантите са изведени.

По данни на прокуратурата мигрантите са от Сирия. Шестима от тях са непълнолетни. Шофьорът на автобуса е 47-годишен турски гражданин. Мъжът вече е привлечен като обвиняем за незаконно превозване на мигранти.