Софийска районна прокуратура образува преписка след подаден сигнал за опасно шофиране на жена по бул. „История Славянобългарска“ в София, съобщават от държавното обвинение. 

В сигнала е посочено, че на видео, разпространено в социалните мрежи се вижда, че докато К.Й. (Катрин Йорданова - б.р.) шофира гали куче и не държи волана на автомобила си с ръце.

След запознаване със сигнала, наблюдаващият прокурор е преценил, че за да бъдат установени обстоятелствата по случая е необходимо да се извърши проверка. Такава е възложена на 02 РУ–СДВР, като наблюдаващия прокурор е дал указания за действия, които следва да бъдат извършени в хода ѝ.

Преди броени дни „Мис Силикон“ публикува поредното видео в социалните мрежи, в което шофира с превишена скорост в София. На стъклото на автомобила се забелязва стикер с надпис „Република България - Народно събрание“, който обикновено имат депутатски автомобили. Тя също така държи и куче в скута си, докато шофира. По-късно Катрин Йорданова беше арестувана за шофиране след употреба на кокаин, а след това пусната под парична гаранция.

Миналия месец тя също публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по АМ "Тракия". На кадрите се виждаше как тя подминава два ограничителни знака за скорост и предупреждения от навигацията, а по-късно полицията се сезира по случая.