„Истината е, че има много проблеми. Още в началото на годината получих информация от мои близки и приятели, част от тях служители в гранична полиция, че оградата по границата не е наред и в нея има сериозни пробойни, на места се е свлякла, част от датчиците не са в добро състояние и не работят“.

Така проф. Николай Радулов от ИТН, председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, отговори на въпроса готова ли е страната ни да посрещне нова мигрантска вълна.

В понеделник той е говорил с главния секретар на МВР Петър Тодоров и с шефа на Гранична полиция Деян Моллов, които са били на обиколка по границата.

„Оказа се, че част от нещата, за които знаех, са съвсем основателни – има проблеми в охранителните системи, има проблеми в датчиците и охранителните системи, има дупки в граничното съоръжение.  Но има и друг проблем, за който не са мислили, тези които са създавали оградата – растителността бясно израства и изкъртва оградата от основи. Скоро ще има много повече дупки в оградата“, уточни Радулов.

Според него проблемът е в това, че не са отделени средства и не е направен план за поддържане.

Той обяви още че, че при последните акции на полицията през последните седмица в центъра на София и в околностите на града намират големи групи нелегални мигранти и по-голяма част от тях са от Афганистан.

Гледайте във видеото коментара на проф. Радулов и по казуса с полицейското насилие, както и за сформирането на редовен кабинет: