Дотук нещата се развиват добре, за тези, които се появиха в парламента, добре е това, че едни други изчезнаха от парламента – фармацевти, бутащи бабички и подобни. Това каза в предаването „120 минути“ Проф. Велислав Минеков, който беше част от "Отровното трио", но реши да не се впуска в предизборната надпревара.

За съжаление, г-н Борисов остана в самота, няма на кого да разчита, той няма да е способен да създаде правителство и е добре моментът да бъде използван, допълни той.

Който се докосне до тази организация (ГЕРБ бел.р.), той ще изгори, но това е и в съзнанието на всички тези, които са професионални политици, това е самоубийствен акт. (…) Господинът, който е яхнал ГЕРБ, желае да оцелее на всяка цена. Две могат да са историите относно неговия край – може да има кратка агония, но може да има и продължителна агония. Надявам се да се съберат смели хора и тази агония да бъде прекратена най-късно септември-октомври“, каза още проф. Минеков.

"Кой предлага правителство, подкрепа на правителство, с 10 магарета, с 10 човека, тоест Борисов иска правителство, това за него е оцеляване. Слушах Михаил Константинов, който му е дясна ръка и почти говорител - той също иска правителство. Харизанов, Корнелия Нинова и те искат правителство – това е спасителният пояс за Борисов", заяви проф. Минеков.

По думите му, има нещо, което разклаща тази маса от новопоявили се политици, както и преди това стабилните партии.

"В тази кампания те похарчиха средства, усилията бяха невероятни, бореха се с ламя, наистина. Те са изтощени, уморени са, за тях следващи избори са тежко предизвикателство, това означава отново всичко, а парите, които са похарчени, са съществени, откъде отново. Тук трябва кураж, ще видите кои са смелите. Тези, които пожелаят незабавно служебно правителство и нови избори – това са смелите, останалите не стават за нищо, откажете се от тях, те не са нашите представители“, допълни Минеков.

Появата на едно прикрито борисово правителство ще предизвика хората, те ще са на улицата, ако не са те - аз ще бъда там, на площада, със сигурност, допълни той.

От ГЕРБ няма да остане нищо, ще имаме този път много по-честни избори. Когато дойде служебният кабинет, няма да има тази покупко-продажба, всичко ще бъде по-добре и на тяхно място ще дойдат добрите. При една по-правилна политика от БСП – те ще качат гласовете си, „Демократична България“ ще се удвоят, „Мутри вън“ също и това няма да разреши достъпа на фармацевти, псевдопатриоти и бензиноколонки, каза още проф. Минеков.

Той допълни, че е заявил миналата година, че няма да участва в парламента и си е удържал клетвата до 4 април.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!