Това, което не беше свършено за десет години ще се опитам да го направя за два месеца. С такава заявка влезе в Министерството на културата новият служебен министър проф. Велислав Минеков и посочи, че ще се съветва с предшественика си Боил Банов. 

„Отивам на място, на което възнамерявам да свърша много работа – това, което не беше свършено за 10 г. ще се опитам да се свърши за два месеца“, каза Минеков и добави, че му предстоят срещи с представители на представените досега партии в парламента. 

По думите му той ще разговаря с тях за техните културни програми и намеренията им към културното ведомство. 

„Амбициозно е това, което правим, но ако не друго, то поне ще зададем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас. В министерството работят добри специалисти, те ще останат там и ще работим съвместно“, посочи новият културен министър. 

„Мисля, че ритуалът е хубав, един добър символ – на добър час от сърце и дано бъдете удовлетворен от работата си тук. Това ще значи, че всички в областта на културата също ще бъдат удовлетворени", посочи Банов. 

Проф. Минеков каза още, че се надява повереното му министерство да получи достатъчно средства по Плана за възстановяване – близо 50 млн. евро.