Няма недостиг на легла или лекари в цялата Кюстендилска област. Болницата в града няма нужда от нищо. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който пристигна в града, за да се запознае с епидемичната обстановка, съобщава БГНЕС. 

Здравният министър беше категоричен, че държавата разполага с ресурси и ако някъде се появи недостиг на лични предпазни средства или апаратура, то те веднага ще бъдат осигурени. 

Проф. Ангелов каза още, че всички на първа линия ще получават по 1000 лева допълнително до края на годината.

Като „грозна лъжа” ресорният министър определи твърденията, че заради COVID кризата може да се наложи повторно въвеждане на тежки ограничителни мерки, затваряне на институции, изолация и поставяне на КПП-та на входовете и изходите на градовете. 

„Това е една грозна лъжа. Ние следим изключително загрижени всички цифри – те са общо достъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на общодостъпни данни. Нямаме никакво намерение никога да затваряме държави, градове, никакви КПП-та“, категоричен беше здравният министър и добави, че определени медии си играят със страховете на хората. 

По думите му критична е само ситуацията в, където няма инфекционисти и има проблем с разделянето на потоците.