"Аз не съм политик, а българин, който е готов да плати цената и да поеме отговорността за обединението. Целта ми е да върна нормалността в българската политика", каза номинираният за кандидат-президент проф. Анастас Герджиков. Той отбеляза, че очаква подкрепа от всички български граждани, защото не е партиен кандидат или партиен член.

"Очевидно сме в политическа криза с три избори за година – това е зло за страната. На това трябва да противопоставим едно обединение и спокоен дебат по основните теми", заяви проф. Герджиков.

"Аз няма да откажа подкрепа на никоя партия, защото това би било лош знак към българското общество, включително на ДПС, на БСП, на всички партии. Аз не искам да показвам лошо отношение към никой, защото така ще отрежа възможността за разбирателство между самите тях", заяви той.

Българското общество има приоритети, които са консенсусни, и когато партиите се карат помежду си по тези приоритети, обществото гледа с недоумение, коментира проф. Герджиков. Той уточни, че ще потърси всички партии, като ще започне с десните и десноцентриските партии.

Според него обединение не означава да се съберат разнопартийни коалиции, а да се съберат партиите по основни неща за обществото. "Обединение имаше през и след 2014 г., когато всички партии прегърнаха идеята, че образованието е приоритет, и приеха Стратегия, която донесе изключителни резултати", даде пример кандидатът за президент.

Чух много негативни неща за себе си, няма да водя компроматна война, надявам се на позитивна кампания", заяви той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!