100 грама водка с таратор - толкова призна пред bTV, че е изпил преподавателят в Софийския университет проф. Драгомир Драганов преди да седне зад волана вчера. Пробата с дрегер показа 2.44 промила алкохол.

През ноември миналата година проф. Драгомир Драганов влезе в новинарските емисии заради клипче, озаглавено „Морал на градус". Тогава „Ранобудните студенти” разпространиха видеото, на което се виждат той и колегата му проф. Костадин Рабаджиев във видимо нетрезво състояние - в зала и в коридорите на Алма матер.

Вчера професорът за втори път беше заловен да шофира с 2.4 промила алкохол. Пред bTV той разказа, че не е шофирал, а паркирал семейната кола.

„Уговорката беше аз да изкарам колата и да я прибера, а през другото време да кара жена ми. Жена, когато паркира, ми настръхват малкото коси”, сподели проф. Драганов. Той твърди, че бил заловен от полицията на метри от къщата си.

Днес проф. Драганов пак беше зад волана. „Моля, моля един месец имам право да карам с акт”, заяви той. Кръвната проба трябва да покаже с точност какво количество алкохол е изпил професорът.

Самият той смята, че това е война за унижение и клевети, защото Драганов се самоопределя като „откровен критикар на МВР”. Професорът не смята, че дава лош пример. Той предполага, че след 10 дни ще бъде обявен за издирване, тъй като заради изпит няма да се яви при разследващите.