Проф. Боян Дуранкев е водач на листата на "Коалиция за България". Това обяви Румен Петков, след провелото се заседание на политическия съвет, съобщиха БГНЕС и "Фокус".

Видео: БГНЕС

Чрез проф. Боян Дуранкев имаме голяма възможност като българи да водим силен дебат в политическата надпревара за участие в Европейския парламент, каза лидерът на АБВ.

Снимка: БГНЕС

По думите му чрез тази кандидатура ще може да се даде на България необходимото достойнство и самочувствие, че излъчва хора, които със своята почтеност да работят за обществото и да бъдат полезни.

Петков обяви, че "Коалиция за България" ще се регистрира за евровота в ЦИК на 7 април в 11.00 ч.

На въпрос очаква ли името "Коалиция за България" да отклони гласове от БСП, тъй като това е старото име на коалицията на левицата, Петков коментира, че основният опонент в предстоящата кампания е ГЕРБ и десницата.

"Бих желал да кажа, че в тази борба за Европейския парламент не се включваме просто на един олимпийски принцип, а отиваме да свършим определена работа", каза проф. Дуранкев. 

По думите му шансът на "Коалиция за България" е огромен.

"Хората искат промяна, искат нови лица. Виждат, че една значителна част от политическия елит в момента спазва принципа – „Ако печеля, печеля само аз, ако губя – плаща целият български народ"", допълни проф. Дуранкев.