"Сподели България" е новият съвместен проект на министерствата на земеделието и на туризма, който да популяризира винения и културен туризъм у нас. Оказва се обаче, че мотото е вече използвано и дори предстои да бъде патентовано.

12 дестинации за винен и кулинарен туризъм представиха днес двете министерства. Проектът е на стойност 120 хиляди лева.

„Идеята да направим този проект „Сподели България” е на опита, който имахме с културно-исторически дестинации, да популяризираме винено-кулинарните дестинации”, заяви министър Николина Ангелкова.Оказва се обаче, че под мотото „Сподели България”от няколко години вече работи сайт и страница в социалните мрежи.

„С идеята да споделяме нашите позитивни емоции и да споделяме неща, които да са интересни и полезни за всички, които обичат България като туристическа дестинация”, обясни Иван Велков, създател на проекта ShareBulgaria (Сподели България).

Платформата „Сподели България” съдържа стотици снимки на туристически обекти у нас.Новината за „оригиналното” мото на двете министерства не ги изненадва.

„Единственото, което ни учудва е, защо не ни поканиха да участваме в разработването на този проект”, казва Иван Велков.

Засега няма да търсят правата си над името по съдебен път. 

Проектът „Сподели България” вече има близо 8000 последователи, а проектът „Сподели България” на двете министерства още не е качен в сайтовете им, каквото беше обещанието.