Отличените с наградата продуцент, репортер и оператор на годината на bTV Новините споделиха, че да бъдат избрани от хората, с които работят е истинска чест за тях.

Веселина Петракиева, която за втора година получава грамотата „Продуцент на годината”, сподели, че е хубаво да се поздравяваме помежду си, особено когато работата ни е свързана с огромен стрес и напрежение. Росен Цветков, носител на „Репортер на годината”, посочи отличието си като най-високата оценка сред всички международни и български призове, които е получавал. Той посочи, че дори не е очаквал да бъде награден. „Чувствам се все по-силна част от това семейство. Това е оценка, която е по-висока от всяка друга награда и отличие. Това е оценката, която тежи най-много.” Операторът на годината Борис Пинтев, който е част от bTV Новините вече 16 години, коментира, че се надява отличието да е за целия период, а не само за последната година.

„Всичко е екипна работа. Вече благодарих и на Любо Кацаров, това е екипна работа. С него тази година преживяхме много”, посочи Росен. Той сподели, че опасността, която е част от работата му и в която често поставя оператора си остава зад кадър. Тогава обаче той чувства гърба на колегата си и мисли най-вече за него, не толкова за себе си.

Веси посочи най-голямото предизвикателство в работата си за отминаващата си година - първи тур на изборите за президент, последвани от инфарктни избори в САЩ и след още три дни втори тур на избори и последващата оставка на кабинета. Този маратон за новинарите  е изтощителен.

Събитието на годината за нея определено е политическите сътресения у нас. По думите й случващото се е необичайно и тепърва ще става интересно. Не бива да се пропуска обаче и българската номинация в Малкия нобел.

Подробности за работата им и как тя се отразява на личния им живот вижте във видеото: