Продължават протестите на служителите на "Автомагистрали Черно море". Демонстрацията им е заради неизплатени средства за ремонта на пътна отсечка по магистрала "Тракия". Работниците блокираха пътя Русе-Разград. Затвориха и пътния възел "Белокопитово" на АМ "Хемус".

„Какво трябва да направим, да се вдигнем 5000 човека и да отидем пред министерството ли, ако трябва и това ще го направим другата седмица“, заяви инж. Асен Тодоров.

Охранявани от два кордона полиция, работници от Бургас и Варна блокираха за близо час едното платно за магистрала "Тракия".

„Съветваме министър Комитова, ако иска, да дойде с тях да види всъщност как се изработват тези трудно изработени пари, които не са платени!", каза организаторът Тодор Капитанов.

Министър Комитова отговори, но в парламента:

„Най-много се тревожа, разбира се, за работниците и техните семейства. Обмисляме решение за това месец по месец да намерим пари за заплатите и осигуровките, за да платим на работниците“, каза Виолета Комитова.

Министърът не можа да каже откъде ще дойдат тези пари:

„Ако знаех откъде се събират пари, щях веднага да ви кажа“.

Хората се заканиха, че ще продължат да протестират, докато получат неизплатените 36 млн. лв.

А в писмо до премиера и президента от Камарата на пътностроителните фирми алармираха, че кабинетът им дължи близо 800 милиона лева, което ги изправя пред риск да не плащат заплати и да им бъдат блокирани банковите сметки.