Видя се кой остави "Лукойл" години наред да не плаща данъци в България и кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на 2 магазина в мола.

Това съобщиха от „Продължаваме промяната“ в отговор на изявлението на Бойко Борисов по-рано днес, че е видял нова коалиция, която той нарече „коалицията Лукойл“.

По думите на Борисов в тази коалиция влизат четири „проруски партии - Партията на промяната, БСП, „Възраждане“ и Български възход“, които не са подкрепили да се връща 1 лв. на българските потребители от обикновената нафта и бензина А-95.

В отговор от „Продължаваме промяната“ пишат:

„Първа „Продължаваме промяната“ внесе проект на решение на проблема с високите цени на горивата. Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „Петков“ договори. Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации“.