„Необяснимо защо, г-н Борисов през последните седем месеца държеше 59-те си депутати като слуги на всички действия, с които да бъде всячески препъната съдебната реформа в България“. Това пише в позиция на „Продължаваме промяната“ специално за bTV.

По-рано през деня лидерът на опозицията „намигна“ към ПП с предложение за следизборна коалиция, като предложи шест приоритета.

„Не пипайте организираната престъпност – ще настане хаос“, даже каза Дани Каназирева от ГЕРБ. „Хаосът“ е например г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ зад депутатски имунитети, докато не им се повдигнат обвинения по висящите им производства в прокуратурата“, допълват от ПП.

Те казват още, че едва след като България има свободна и независима прокуратура с ясно поднесена отговорност от Борисов, в България ще има не шест, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото бъдеще.

Междувременно с пост в социалните мрежи коментира и шефа на кабинета в оставка Лена Бориславова. „Въпрос: къде беше тия 12 години и защо не ги направи тия работи, Бойко?!“, написа тя. Бориславова добави два хаштага - #политициотминалото и #ПродължавамеПромяната.

Във „Фейсбук“ реагира и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения. И всичко това, за да се хареса на началниците, та дано се препере. С цената на държава и народ, но да се върне във властта. И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията. Това виц ли е или ще бъде открит урок как се краде?“, попита тя.

Останалите партии засега запазват мълчание.