Тежко остава състоянието на пребития служител на футболния клуб "Левски". За него се грижат лекарите в болница "Царица Йонна". Разследването на случая продължава.

Цветан Вълчев беше жестоко бит от двама мъже вчера сутринта, в района на стадион "Георги Аспарухов".

Снимка: bTV

Камери заснеха бягството на предполагаемите нападатели, които се качват в тъмен автомобил. Самоличността им все още не е разкрита от МВР.

Основната версия, по която се работи е, че нападанието могже да е провокирано след решение на Футболния клуб да прекрати договора с фирма, управлявана от изявени привърженици на "сините". В нея участие има и Националният клуб на привържениците.

До преди няколко месеца дружеството е било партньор на "Левски" в продажбата на официални артикули на отбора. От "Герена" днес отказаха коментар. Преди месеци изпълнителният директор на "сините" намекна за проблем във взаимоотношенията между двете страни.

„Не съм убеден, че феновете трябва да участват в този процес, говоря за чисто търговските операции на "Левски".  И също така клубът да започне да печели от тази дейност, защото към днешна дата това не се случва, напротив – клубът търпи загуби”, заяви още през май Павел Колев – изпълнителният директор на „Левски”.  

Още вчера от Националния клуб на привържениците определиха като тежка спекулация хипотезата, че фенове са замесени в побоя на дългогодишния служител на Левски.