Продължава издирването на Стоян Зайков, разширяваме периметъра на претърсване. Това каза на министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление“, обясни вътрешният министър.

Беглецът следи развитието на операцията по издирването му, сигурни са полицаите. Вероятно слуша новините по радио, което периодично включва. 

Не е изключено да има и помагач, който да му съдейства в укриването.  Досега Зайков не е потърсил контакт с никой от близките си.

Той поясни, че са планирани действия в различни направления. „Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец“, обясни вътрешният министър.

На въпрос дали е станало ясно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават.

„Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“. Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсване. „Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали“, каза още той.

Психолози продължават работата с детето и семейството на издирвания.