Два хеликоптера ще се включат в гасенето на пожара край Казанлък, съобщи комисар Стоян Колев, началник на регионалната дирекция на пожарната в Стара Загора.

По думите му усилията ще бъдат насочени на североизток, тъй като там е най-критичната точка – огънят се доближава до военни обекти, на които се съхранява боеприпаси.

Налажоло се е огнеборците да защитят и новото и старото сметища на Казанлък в източната част. Тами ситуацията е овладяна, уточни комисар Колев.

Цяла нощ продължи борбата на пожарникари, военни и служители на горските стопанства за овладяване на огъня край Казанлък, избухнал на територията на военния полигон при обезопасяване на боеприпаси.

Участвали са 9 екипа на пожрана и 4 на горските стопанства. Две тежки машини на мини „Марица изток“ от 1 ч. през нощта правят просеки в гората.

Пожарът се развита на север и на североизток. Огънят е стигнал и до шосето. Огнеборците опитват да ограничат периметъра му.

Засега няма информация за изгорели къщи и пострадали хора. По първоначална информация са изгорели около 1200-1400 декара горски площи.