Пробно отваряне на линията на трамваите по ул."Граф Игнатиев" в столицата. Възстановяването на движението беше отлагано няколко пъти, а строежът е съпроводен със скандали и нарушения. Малко след 8:30 ч. сутринта беше пуснато електрическото захранване.

За 72 часа по обновеното трасе периодично ще минават трамвайни мотриси, а специалисти  ще следят за несъответствия.

„Беше подменена изцяло подземната инфраструктура. Ние държахме това да се случи преди да бъдат положени каквито и да е настилки и трамваен релсов път. Реално процедурата предвижда след провеждането на теста да се назначи приемателна комисия и тогава се въвежда реалното използване с пътници”, каза Евгени Крусев, зам.кмет по транспорта.

В същото време гражданската организация „Спаси София” алармира, че по улицата е пълно с локви въпреки ремонта. От там имат и сериозни забележки по отношение на нареждане на настилките.

„Преработката се налага именно защото има контрол от страна на Столична община , от страна на  надзора”, каза Николай Стойнев, зам.-председател на СОС.

„Такова нещо като не е завършено също е несъстоятелен отговор. Просто защото, ако в целия процес на едно строителство нещата се изпълняват мърляво, вероятно когато прережем лентичката той да стане за чудо и приказ  я няма”, коментира Борис Бонев от "Спаси София".

А междувременно продължават проверките, които да установят, има ли нарушения при изграждането на трамвайното трасе.